Followers

Tuesday, January 18, 2011

Aku Dah Mula Boring

Assalamualaikum


Serius, maz dah mula boring. Boring yang amat sangat. Cukup-cukuplah bagi honeymoon kat maz. Bagi la maz kerja. Rindu gila zaman busy tak cukup tangan nak siapkan quotation segala bagai. La ni memang ada, tapi tersangat la kurang. Memang la kerja bila deal dengan gov, lepas bulan 3 baru busy sebab depa belum masuk budget lagi. Selagi depa x masuk budget, selagi tu la kitorang tak dapat job, dan selagi tu la maz melangut. Nak update blog takde idea. Balik-balik tambah koleksi resepi n petua. Mau biol otak kejap. Youtube tu dah beratus-ratus kali masuk, BW kat blog orang, baca, mana yang lawak gelak, mana yang sedih, duk diam, takkan nak nangis tiba-tiba kat opis kot. Tapi serius, otak dah penat nak buat benda yang sama. I need something new.


Haha, gaya macam orang tak bersyukur kan. Bos bagi kerja, menggelabah nak siapkan. Bila takde kerja, merungut boring. Tapi itulah hakikat manusia yang tak pernah rasa bersyukur dan tak pernah cukup dengan apa yang dikurniakan kepadanya. Ada kerja merungut, takde kerja merungut. Entah bila yang dia betul-betul puas hati. Tapi atleast bila ada kerja, walaupun sikit, sekurang-kurangnya tumpuan kita boleh fokus dengan kerja tu dan takkan fikirkan hal-hal lain yang tak berkaitan. Tapi bila langsung takde kerja, mula la otak ni merapu yang bukan-bukan.

Dulu pernah jugak cakap boring, sekali member update pasal boring kan. Senyap terus, tak mampu nak berkata apa-apa. Tapi memang betul pun dia cakap. Kemudahan IT dah maju sekarang, tapi sampai ke tahap mana kita gunakannya. Ada fikir tak? Kalau ada yang blurr entry siapa yang maz maksudkan sila klik sini Okey la, malas nak merapu panjang-panjang kang nanti lebih melalut entry ni kang. Sayonara.

Wassalam

11 comments:

  1. kdang2 idop ni best n kdang2 akan terase boring..kih3..biase le tu..=)

    ReplyDelete
  2. ha..ika p0n dh b0ring taktau nk update ape kat bel0g tuh..huhu..tgk la last update tak brubah p0n..huhu

    ReplyDelete
  3. biasa la,,,lu xde wat ape2mesti rase boring..tapi klu dah banyak kerja plak,mesti rase nape banyak plak keja nie...hrp2 kata2 nie x la menyinggung mana2 pihak...hehehe..

    ReplyDelete
  4. boring2 pun berjaya update satu post..hihioohohooh

    ReplyDelete
  5. haha..sabar cik maz, sampai masa datang la cabaran tu nanti.. :)

    ReplyDelete
  6. normal is boring.. buat sesuatu.. menari poco2

    ReplyDelete
  7. salam ziarah

    kadang2 je kan... (^_^) ~

    ReplyDelete
  8. hah..ko mik keje aku ni..nak sgt keje..kang jap lg..ade lg keje utk aku...xtahu la dr mane plak...huhuhu..

    ReplyDelete
  9. huhuhu betul lani kisah pon boring jugak...x tau apa nak buat...? asyik2 main online main game ja....boring nyer hidup kisah 2-3 hari nie

    ReplyDelete
  10. Pergilah bercuti...,lepas bercuti mungkin lagi banyak dapat idea...

    Tips berkaitan madu

    ReplyDelete