Followers

Sunday, June 28, 2015

Agak-agak..

Assalamualaikum..

Lama tak update. Idea buat masa ni tepu sikit. Tak tahu nak share apa. Ni baru terfikir nak share something yang maybe kat luar sana pun ada rasa macam apa yang maz pernah rasa.

Firstly, just wanna sorry sangat. Maybe ada yang dah lupa blog maz ni. Almaklumla blog tak berapa nak popular. Update kejap ada kejap tak. Lately ada cerita nak share. Cuma tak berapa larat nak mengadap pc lepas seharian mengadap pc kat office. Bila balik rumah memang fikir nak rehat je. 

Tapi ni bukan main point maz. Ada main point lagi besar daripada ni. Kadang-kadang dalam pada kita tak sedar, kita happy terima rezeki yang dikurniakan pada kita, masih ada insan lain yang masih menanti rezeki mereka. 

Tuesday, May 12, 2015

Friday, March 13, 2015

Pintu Pagar Kat Rumah..

Assalamualaikum..

Semua rumah sekarang ada pagar. Bila ada pagar of course la ada pintu pagarkan. Kalau tak macam mana nak keluar dari rumah. betul tak?


Thursday, March 5, 2015

Teknologi Hilangkan Sayang

Assalamualaikum

Zaman sekarang ni memang canggih, smartphone la, gadget la, semua tip top. Macam iklan yang kat tv tu, tengah jalan-jalan boleh tetiba jadi tengok wayang bagai. Tu menunjukkan yang zaman sekarang ni tak payah nak pergi ke cc atau pun kena duk rumah online. Guna hp pun boleh. Jangan kata nak tengok wayang, orang yang tengah masak pun boleh tengok resepi guna hp. Senang kata takde hp ni hidup boleh huru hara.

Monday, February 16, 2015

Belajar Dulu Dan Sekarang..

Assalamualaikum

Cerita ni sebenarnya dari minggu lepas lagi nak share. Tapi tak berkesempatan. Macam-macam aral yang melintang depan mata. Kerja menimbun, balik rumah nak kena selesai kerja rumah pulak. Then naik kl dengan family. Haduihh.. Tak menyempat. La ni baru dapat nak menaip.

Wednesday, February 11, 2015

Tangan Kanan Yang Memberi...

Assalamualaikum..


Sekarang ni takde lagi dah istilah tangan kanan memberi tangan kiri tak tahu. La ni tangan kanan memberi, jangan kata tangan kiri, habis 1 badan tahu. Pakat duk perabih p crita kat suma orang. Ha.. amik kau, terkeluar kedah cheq. Walhal memang tanah tumpah darahku kat johor, takde secuil pun tang Kedahnya. Kalau hubby ada la memang dia ni ada darah orang Kedah. 

Monday, January 19, 2015

Alkisah.....Ini Rupanya Kegunaannya..

Assalamualaikum

Hahahaha..bila teringat balik rasa macam .. alahai anak omak.... Selama ni tak tau pun kegunaan dia. Ingatkan saja-saja buat hiasan. Hahahaha..


Flashback..