Followers

Monday, June 18, 2018

Setelah berkurun lame...

assalamualaikum..

tu dia tajuknye haiiii... bertahun maz x blogging.. bertahun blog maz ni berkepuk je.. klu org buat tapai  agaknye boleh jadi wiski kot...

maz dah lame nk start bloging blik tp memang langsung xde mase.. dgn fail bertimbun mase keje.. balik rumah uruskan anak 2 org.. heheh.. ye.. 2 org.. tgk x tempoh brp lame tu.. dari anak 1 smpi anak 2 bru dpt start balik.. kau rase? ni pun sempat berceloteh bile maz di diagnose chicken pox.. dah kena kuarantine seminggu.. time raye plk tu.. ksian anak2 ibu x dpt raye gare2 omak ee terkono ayam pox.. aduihhh.. nasib baik sempat raye pertame kedua bwk jalan.. tp time badan dah lain macam sebenarnye.. cume ditahan2 sebab incik suami kerja shift.. terkena plk giliran bertuah die keje time raye.. ape lagi maknye la kena ligat menjage ciak miak 2 org ni.. sorang ni baru nak berakal tp boleh tahan jgak la dienye peel.. sorang lagi ligat pantang lepa dia ke depan main batu.. maunye maknye x jadi singa .. tu yg smpi terlupa badan sendiri dah start berkate stop kejap.. hang pun kena rehat naaa.. Dia bg rehat seminggu teruih.. amik hang..

nasib baik la mmg ayahnye dah apply cuti utk seminggu terus sbb rancangan awal mmg die kena jage anak pengasuh xde adiknye nikah.. sekali betul2 dgn maknye die kena jage.. nk buat mcm mn.. sakit bukan kite boleh order.. kite lagi nak raye sakan kan.. apo nak buek..terima la seadenye..

so bermula la episod kuarantin seminggu kt umah ni.. nasib baik 2 tingkat.. lepas siapkan ape yg ptut terus naik tingkat atas .. bersarang la kau diam2 dlm bilik ni.. dengar la si kecik eeeek oookkk kat bawah si kakak plk duk wat perangai merengek.. ayahnye plk yg ligat.. kesian ayah.. nk buat mcm mn.. mmg dh nasihat dr klu boleh jgn dekat.. kite sakit xpe.. anak sakit kesian.. dorg ni merengek x tahan.. rimas.. jgn kate chicken pox.. tgk die selsema pun seksa rase.. ni la mak2 kan..

ni baru hari ke 2 .. ade 5 hari lg katenye nk abis semua ni.. 😓 tp kire maz bersyukur dapat incik suami yg memahami.. paham x paham kena paham jgk bini tgh ayam pox kan 🤣🤣.. so cume wasap2 je la dgn ayahnye .. tungkat atas ke tingkat bwh pun berwasap.. abis nk buat mcm mn.. x nk anak berjangkit punye pasal.. tp kelakar la jugak bile die kate jenuh jgk nk jage 2 org ni.. hahaha .. baru hang tau anak2 hang.. so dah tau knp omak ee boleh tukar jd gorila sekelip mate.. bile anak senyap tu kena check la ape die buat.. klu x coklat die calit kat peti sejuk mesti sabun basuh baju die tuang ke lantai.. mase tu hulk pun merajuk bile tgk org lain boleh jd hulk lg dasyat dari die..hahahaha

tp walau ape pun thanks incik suami ataa segale pengorbanan jage kite sekeluarge.. happy fathers day. untuk incik suamiku.. tu je nk wish .. tp terpanjang pulak intronye 😂😂 jumpe lg 😘
.

1 comment: